depack

DEPACK AMBALAJ, MART 05, 2018
SEKTÖREL HABER

Meyve sebzelerin taşınmasına yönelik hazırlanan tebliğin uygulanmasına başlandı

Meyve sebzelerin taşınmasına yönelik hazırlanan tebliğin uygulanmasına başlandı blog görsel 1

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın yaptığı düzenlemeyle, 3 Ekim 2017 Salı günü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni ‘Sebze ve Meyvelerin Toptan ve Perakende Ticaretinde Uyulması Gereken Standartlara İlişkin Tebliğ’ uygulanmaya başladı. Meyve ve sebzelerin toptan ve perakende ticaretinde uyulması gereken standartları belirleyen yeni düzenlemeye göre yaş meyve ve sebzeler 2018’den itibaren ambalajsız taşınmamaya başlanacak.

Uzun süredir gündemi meşgul eden meyve ve sebzelerin taşınırken ambalajlanmasına ilişkin soru işaretleri sonunda açıklığa kavuştu. Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni 'Sebze ve Meyvelerin Toptan ve Perakende Ticaretinde Uyulması Gereken Standartlara İlişkin Tebliğ’, meyve ve sebzelerin taşınması, saklanması ve ambalajlanmasına ilişkin birçok düzenleme getiriyor.

Tebliğe göre meyve ve sebzeler tek kullanımlık veya tekrar kullanılabilir ambalajlarda taşınacak, bütün yabancı maddelerden arındırılarak uygun şartlarda korunması ve taşınması sağlanacak. Aynı zamanda sebze ve meyvelerin taşınmasında kullanılan ambalajların soğuk zincire uygun şekilde üretilmesi zorunlu olacak. Daha önce yapılan açıklamalarda meyve ve sebze sektöründe ambalajlanmadığı için tüketiciye ulaşmadan yılda 15-20 milyar lira civarında bir kaybın olduğu belirtilmişti.

Uzun süredir meyve ve sebzelerin ambalajlanmasına ilişkin bu gelişmeyi beklediklerini belirten Ambalaj Sanayiciler Derneği (ASD) Genel Sekreteri Aslıhan Arıkan “Hasattan sonra standartları belirlenen çuval, plastik kasa ve karton / oluklu mukavva kutu ve benzeri taşıma amaçlı kutular içerisinde (nakliye ambalajları); yerleşim merkezleri, ilçeler ve şehirlere yaş meyve ve sebzelerin ulaştırılması planlanıyor. Bu ambalajlar yıllardır üretiliyor ve sektörde kullanılıyor. Bu gelişme sayesinde israfın azalmasına olumlu yönde etki edecek ve ekonomiye büyük bir katkı sağlanmış olacak.” dedi.

Kaynak: http://www.gidagundemi.com/gida-guvenligi/ambalaj/artik-meyve-ve-sebzeler-bu-sekilde-tasinamayacak-h15285.html


BÜLTEN

Eposta bültenimize kaydolun!

Şirketimiz hakkında son duyurular ve sektörel gelişmelerden haberdar olmak isterseniz eposta bültenimize aşağıdaki bilgileri doldurarak kaydolabilirsiniz. (Vereceğiniz bilgiler sadece yeni bir içerik hazırladığımızda sizi bilgilendirmek için kullanılacaktır.)
SON EKLENEN BLOG İÇERİKLERİ
Ambalaj çözümlerimize dair fiyat teklifi almak ister misiniz?
Adres

Üçevler Mahallesi, Erenler Sokak No: 12 O/P Nilüfer, Bursa
Türkiye

Telefon

Ofis : +90 (224) 211 3700
Fabrika : +90 (224) 441 2454

Eposta

Ofis : info@depack.com.tr

Çalışma Saatleri

Pazartesi - Cuma : 08:00 - 18:00
Cumartesi : 08:00 - 15:00